Lader ikke?

Tråden kun for deg som har mekaniske problemer med sykkelen.
Brukeravatar
Henryk
Veteran
Innlegg: 861
Registrert: 31 des 2008, 01:38
Sted: Halden

Lader ikke?

Legg innav Henryk » 07 apr 2011, 00:35

Driver for tiden og ruller rundt på en 06 Cagiva Mito. Men har problemer med den. Den vil rett og slett ikke lade, eller det blir slik at jeg lader bateriet og det fungerer topp noen turer. Men så tapper den seg for strøm. Virker som den ikke lader? Noen som har peil på hva det kan være? jeg har ikke aning på den delen..
-Aprilia Rs 1998 FP
-Cagiva Mito (X)
-2x pocket bike

Brukeravatar
bronstad93
Rossi
Innlegg: 779
Registrert: 02 jan 2009, 18:42
Sted: Nordtrøndelag, Verran, Malm
Kontakt:

Re: Lader ikke?

Legg innav bronstad93 » 07 apr 2011, 00:56

mål hvor mye strøm du får fra svinghjulet da ;)
`93 BMW E36 320Cia -> soon to be 325Tic!
(X)`02 Aprilia Rs 125: FP anlegg, VHM topp, PiperX filter, 17-38, 98-front, Xenon+++
(X) `98 Honda MT5
(X)`89 Suzuki tsx
A1: 21.06.10
B: 30.11.11
http://apriliaforum.no/viewtopic.php?f=26&t=6831

Brukeravatar
freddy
Gold
Innlegg: 4542
Registrert: 25 okt 2009, 15:34
Sted: bærum

Re: Lader ikke?

Legg innav freddy » 07 apr 2011, 07:21

kan også hende at det er noe som tapper den for strøm , noe jalle du har kobla opp som bruker strøm hele tia :rull:

mål spenningen på batteriet når sykkelen er av, så starter du så ser du hva spenningen er da. spenningen skal være 13-14 volt når den lader, vist ikke har du nokk en elektrisk feil.
rs 1999 mod: tatt cdi, 28 mm gasser og innsug, fp annleg, 130 dyse, powerfilter, rave 1

min tråd:

sitat:Nei napp meg i løken og kall meg Harrald! :lol: F*en dette ble jo døds fett! :g

Brukeravatar
Henryk
Veteran
Innlegg: 861
Registrert: 31 des 2008, 01:38
Sted: Halden

Re: Lader ikke?

Legg innav Henryk » 07 apr 2011, 09:51

Har ikke koblet opp noe jalla :) Hehe. Men den tapper seg liksom i `fart`er det som er så merkelig. Hva kan være feil om den ikke lader da??
-Aprilia Rs 1998 FP
-Cagiva Mito (X)
-2x pocket bike

Brukeravatar
Pettroh
Gold
Innlegg: 4774
Registrert: 27 apr 2010, 23:00
Sted: Stolt Nesodding
Kontakt:

Re: Lader ikke?

Legg innav Pettroh » 07 apr 2011, 10:05

skjedde det helt plutselig?
kan være ledningene er koblet feil. Kan jo fortsatt være koblet på noe annet, som den ikke skal være
X: Rieju MRX pro 03 ombygd til smx
Aprilia rs 125 2000 - Rave 2, 34 flatside, ITALKIT, tyga carbonreeds, K&N pf, BR10EIX iridum plugg, VHM topp
Volvo 740 2,3 GL 1990


Brukeravatar
Henryk
Veteran
Innlegg: 861
Registrert: 31 des 2008, 01:38
Sted: Halden

Re: Lader ikke?

Legg innav Henryk » 07 apr 2011, 10:10

Er nesten en ny sykkel som har gått 500 mil se. Så stusser litt over dette. Nja, skjedde etter de par første turene..
-Aprilia Rs 1998 FP
-Cagiva Mito (X)
-2x pocket bike

Brukeravatar
freddy
Gold
Innlegg: 4542
Registrert: 25 okt 2009, 15:34
Sted: bærum

Re: Lader ikke?

Legg innav freddy » 07 apr 2011, 10:37

vist det er en veldig ny sykkel det her og du ikke har koblet noe jalla så må det vell være mulig å få sendt den til verksted ?

har du et multimeter så tar du dette og måler spenningen på batteriet når sykkelen står stille uten at du har vridd om tenningen elns. da skal du få opp 11,5-12 v , så starter du sykkelen din måler spenningen på batteriet da skal du få opp 13-14 volt vist svinghjulet ditt fungerer som det skal.

skru av sykkelen igjen la tenningen være av. så tar du multimeter og setter på Ampere du kobler fra de ledningene som er koblet til enten + polen eller minus polen, det eneste forskjellen dette vil gi er at du enten vil få ampere på multimeteret eller - ampere.
du tar den ene måle pinne kobler til den polen du har skrudd fra de ledningen som gikk til den og den andre målepinnen på en av ledningene du har koblet ut. dette gjør du med alle ledningene du har koblet ut.

kommer det opp noen måleresultater da så tapper batteriet seg for strøm når sykkelen din står stille og er avslått. det vil si at du har en jordfeil eller lignende ett sted på elnettet ditt som fører til at det trekkes strøm når sykkelen er av.

håper du skjønner noe som helst av dette vist ikke så kan jeg lage en tegning i paint til deg så du skjønner enklere hvordan du skal måle på batteriet ditt.
rs 1999 mod: tatt cdi, 28 mm gasser og innsug, fp annleg, 130 dyse, powerfilter, rave 1

min tråd:

sitat:Nei napp meg i løken og kall meg Harrald! :lol: F*en dette ble jo døds fett! :g

Brukeravatar
Henryk
Veteran
Innlegg: 861
Registrert: 31 des 2008, 01:38
Sted: Halden

Re: Lader ikke?

Legg innav Henryk » 07 apr 2011, 11:36

Takk for utfyllende svar! :) Skal få tatt en måling av batteriet som du sier her. Sykkelen tapper seg ikke når den står i ro, kun når jeg kjører.
-Aprilia Rs 1998 FP
-Cagiva Mito (X)
-2x pocket bike

Brukeravatar
Pettroh
Gold
Innlegg: 4774
Registrert: 27 apr 2010, 23:00
Sted: Stolt Nesodding
Kontakt:

Re: Lader ikke?

Legg innav Pettroh » 07 apr 2011, 11:44

det kan også være så enkelt at batteriet mangler batterivann eller på tide med nytt
X: Rieju MRX pro 03 ombygd til smx
Aprilia rs 125 2000 - Rave 2, 34 flatside, ITALKIT, tyga carbonreeds, K&N pf, BR10EIX iridum plugg, VHM topp
Volvo 740 2,3 GL 1990


Brukeravatar
Henryk
Veteran
Innlegg: 861
Registrert: 31 des 2008, 01:38
Sted: Halden

Re: Lader ikke?

Legg innav Henryk » 07 apr 2011, 11:48

Batteriet er helt nytt :rull:
-Aprilia Rs 1998 FP
-Cagiva Mito (X)
-2x pocket bike

Brukeravatar
Pettroh
Gold
Innlegg: 4774
Registrert: 27 apr 2010, 23:00
Sted: Stolt Nesodding
Kontakt:

Re: Lader ikke?

Legg innav Pettroh » 07 apr 2011, 11:49

riktig batteri da?
siden det er nytt
X: Rieju MRX pro 03 ombygd til smx
Aprilia rs 125 2000 - Rave 2, 34 flatside, ITALKIT, tyga carbonreeds, K&N pf, BR10EIX iridum plugg, VHM topp
Volvo 740 2,3 GL 1990


Brukeravatar
Henryk
Veteran
Innlegg: 861
Registrert: 31 des 2008, 01:38
Sted: Halden

Re: Lader ikke?

Legg innav Henryk » 07 apr 2011, 11:52

Jaja, det er klart :)
-Aprilia Rs 1998 FP
-Cagiva Mito (X)
-2x pocket bike


Gå tilbake til «Hjelp meg»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest